psathyrella píše:s DPH je to ve skutečnosti tak, že plátcem se musíš stát, pakliže obrat v posledních deseti měsících jdoucích za sebou přesáhl 1 milion korun, pak děláš čtvrtletní odvody daně...
PetrKudla píše:Zkusit prodávat můžete také na http://www.dogala.cz
Moreanne píše:Živnostenský list je potřeba na veškerou činnost, která prvoplánově slouží k výdělku. Čili pokud vyrábím bižuterii (nebo cokoli jiného) za účelem ji prodat, potřebuji ŽL, i kdybych pak prodala byť i za jednu jedinou korunu. A přesně o tomhle Fler je. Něco vyrobit za účelem prodeje. Takové to oblíbené "potřebuješ ŽL jen pokud vyděláš víc, než 4000 Kč" platí jen pro nárazový výdělek. Proto bych na Fleru a podobných serverech bez ŽL rozhodně neprodávala, je to velice snadno dohledatelné. Aukro je něco jiného, tam byste se třeba mohli bránit tím, že jste si to vyrobili pro sebe, ale už to nevyužíváte a potřebujete se toho zbavit. Navíc vyřízení ŽL stojí 1000 Kč a do výdělku tuším cca 55000 Kč nejste ani plátci DPH. Většina živností patří do skupiny živností volných, tzn. nepotřebujete k tomu speciální vzdělání, praxi, a mnohdy ani dozor. Pravda, stojí to trošku toho běhání a papírování, ale za tu tisícovku si těch živností můžete zadat několik naráz.
Skippka píše:Gii děkuju, Napadla mě podobná myšlenka
Teď jestli se amatérovi jako mě ten živnosťák vyplatí. Zatím to asi nechám uležet a budu se držet tetaprodejkyní
lucka.H píše:Já nevím kam jinam to napsat, třeba sem ) Funguje Vám někomu Fler, ted mám na mysli konkretne záložku moje zboží, mě se to furt načítá, a nic A to i když kliknu na zboží někoho jiného. Tak to samé (
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník