Co říci k časopisu Korálki? Zrovna dnes jsem si po dlouhé době obnovila předplatné. a teď jak to tu čtu, tak jsem se lehce vyděsila - jakou jsem udělala chybu! Jenže když se uklidním a přehodnotím to, tak tento časopis není až zase tak hrozný. Vyvíjí se. S prvním číslem, které bylo lehce chaotické, se nedá snad ani srovnávat. Co bych ale opravdu vytkla, stejně jako ostatní, jsou jiné ruční práce. Ano baví mě číst si, objevovat jiné tvořivé formy a chápu, že z fima a ACS se dají udělat třeba korále a navléct, použít, zakomponovat jakožto korálková tvorba, ale PROSÍM NEŠLO BY TO OMEZIT? Omezit znamená ať, jak řekla Morgainne, nezabere jiná tvorba půlku časopisu! Nevadí mi když ukážete nový zajímavý typ tvorby, ale pokud se jí časopis věnuje neustále, pravidelně (což se o fimu a acs bohužel dá říci), už to "lehce" nudí.

Nešlo by třeba udělat speciály? Že by jeden výtisk byl čistě o fimu a acs a objednal by si ho kdo by chtěl dodatečně? Nadstandard pro zájemce?

Na druhou stranu chápu, že snadno se to asi říká, ale z pohledu redakce je asi obtížné tolik stran zaplnit pouze korálkováním... Ale než aby stránky časopisu byly, až dokonce spamovány jinými tvorbami jako malování na kravatu, na baňky, atp (nic proti paní Brýdové (či jiným), mám ráda její tvorbu, její web, ale myslím si, že to do tohoto časopisu jednoduše nepatří vzhledem k tomu že to nemá vůbec, ale vůbec nic společného s korálky či korálkováním...

radši aby tyto strany nebyly zaplněny vůbec a výtisk byl levnější...
.
Ale stejně jako (skoro) všechno má i tento časopis 2 strany, tudíž krom vyjmenování toho špatného, by bylo dobré zmínit i to dobré...

Jsem ráda že se v čr někdo zabývá vydáváním takovéhoto časopisu... Z Ameriky bych si B&B neobjednávala takže to nepřichází v úvahu. A co se týká cílové skupiny jak se tu pojednávalo,... Nemyslím si že je to pro lidi bez internetu nebo pro úplné začátečníky... Já mám ráda tištěnou formu - moct listovat... Tohle fórum je perfektní, ale prohledávání netu zabere hodně času a k něčemu dokonce ani nenajdu návod (nebo po několika dalších hodinách prohledávání netu, což mě nebaví...). Asi nejsem až zase tak nadšená korálkářka abych celé hodiny prolézala net a hledala, nebo je to tím, že mám míň času... Takže proto mám ráda Korálki. Doposud jsem v každém čísle našla alespoň jeden projekt který mne přinejmenším zaujal, nebo dokonce jsem si ho vytvořila či založila s tím, že si jej v budoucnu vytvořím... Líbí se mi, že si ho mohu vzít kamkoliv s sebou a jen tak si číst a dozvědět se něco nového nenásilnou formou - články se mi doposud líbily - kupříkladu ohledně polodrahokamů či druhů korálků - do bylo fantastické - historie, použití... Nebo seriál o různých stezích - peyotte, brick stitch - ukázat jak se vlastně dělá a zároveň aplikovat jej na projektu? - super! To mě nadchlo... =)
Takže suma sumárum: nelituju předplacení - ráda u tohoto časopisu relaxuji, nacházím inspiraci byť jsem řekněmě středně pokročilá, ale inspirace není nikdy dost =), a i zpětně si ráda projdu sbírku časopisů - vždy mě zaujme něco, co mě tehdy vůbec nezaujalo, nebo se mi zdálo těžké... Takže jen tak dál... Zkuste ale prosím omezit jiné tvorby, podpořit korálkování, ale krom toho v podstatě není co horšího, zásadnějšího vytknout.

Třeba až obdržím nové číslo budu zklamaná, že je ještě víc přeplácané jinými technikami než korálkováním, ale za prvé - snad se to zlepší, a za druhé jste šikovný tým, takže až zase taková hrůza, abych něčeho litovala, to opravdu být nemůže

A vzhledem k tomu, že když jsem viděla obálky čísla 5 a 6 jsem dostala doslova absťák a musela si je objednat, litovat jistě nebudu...

P.S.: sory za "esej" ale ve zkratce a srozumitelně se vyjadřovat neumím a vlastně ani nechci (tedy ne k tomuto tématu)