Největší české diskuzní fórum o korálkování. Pozor - registrace nových uživatelů byly dočasně zakázány a fórum je pouze pro čtení. Děkuji za pochopení.
Dodržujte prosím Pravidla fóra a následující pokyny:
Sem patří výhradně obrázky vašich vlastních prací daného typu či vytvořených danou technikou. Nepatří sem obecná diskuze o technikách!
Moc se v kamenech nevyznám, max odhadnu varicist a tyrkys ... a tím končím ... ale tohle si troufnu říct že je achát, pokud ne budu ráda když mi řeknete co to vlastně za kámen.
V šutrech se vyznám a je to achát, má hned několik přívlastků, často ohnivý nebo dračí kůže nebo popraskaný - je upravovaný žárem. Moc krásné dílo. Nejsou to citríny z putovního balíčku?
Peťul děkuju za vysvětlení, jsem o chloupeček chytřejší, myslíš asi ty oranžové zlomky??? JJ ty jsou z putovního balíčku, chtěla bych si je ted doplnit zásobu zlomkama, ale ještě jsem nenašla eshop v kterém bych si vybrala.
Není zač , než jsem začala s korálkama tak jsem celý život sbírala minerály. No jestli jsou ty zlomky aspoň trochu do žluta, tak to jsou citríny z mých šutříkových zásob.
Tak ty ode mně nebudou (odlesky neměly), každopádně jsi jim udělala skvělé zapracování do díla. Líbí se mi odstín toho světlého rokajlu ve šnůře, je to Toho?
TOHO 8 a 11 černá matná je jen na achátu okolo - na obšití. Jinak kroucený herinek je z rokajlu, mě je líto šít celou šnůru z TOHO, nemám ho tolik a když mám odpovídající barvu tak proč ne levnej hezkej rokajl.
Jasně, proti tomu žádná - taky to tak dělám, jen kdyby to bylo Toho dá se přesně zjistit odstín - líbí se mi. Přišly mi od oka hezky pravidelný, proto jsem se ptala na Toho.
bohužel, ten víc k okraji je docela pravidelný, je to takový ten rokajl co je po okrajích průsvitný, a ten druhý je dost duhový a nepravidelný až sem se bála co to vyvede..