Mentonka píše:Ahoj, už nějaký ten pátek se snažím obšít rivolku peyote stehem a nedaří. Nemáte někdo nějakou pomůcku s jakým počtem rokajlu začít? SW rivolka vel. 14 a rokajl TOHO Round 11/0. Zkoušela jsem naposledy podle návodů na internetu - 34ks v první řadě a je to velké
Asi jsem na to nešikovná. Začínala jsem obšitou kuličkou, ta byla v pohodě, placatý kulatý korálek jsem nakonec podařila podle toho ruského návodu, kde je základem čtyřkorálek....ale toto?
Mentonka píše:Gi, moc děkuji za odpověď. Zkusila jsem 32 a stále to úplně nesedí. Už mě napadá jen, že to co v kladenském obchodě vydávají za SW vel.14 nebude tak úplně pravda a ve skutečnosti je menší. Celkově tam mají trochu problém s velikostmi, rokajl prodávají pouze preciosu po 50g sáčcích, absolutně neoznačenou. Je to taková trochu bojovka pro mě odhadnout ten správný poměr a pak vybrat ty nejhezčí kousky
Ale dnes mi právě přišel poštou balíček s TOHO, tak jsem čekala, že konečně budu mít náušnice....jdu to ještě zkusit. Dávám si čas dnes do půlnoci a pak si je od někoho koupím
Mentonka píše:Ahoj, už nějaký ten pátek se snažím obšít rivolku peyote stehem a nedaří. Nemáte někdo nějakou pomůcku s jakým počtem rokajlu začít? SW rivolka vel. 14 a rokajl TOHO Round 11/0. Zkoušela jsem naposledy podle návodů na internetu - 34ks v první řadě a je to velké
Asi jsem na to nešikovná. Začínala jsem obšitou kuličkou, ta byla v pohodě, placatý kulatý korálek jsem nakonec podařila podle toho ruského návodu, kde je základem čtyřkorálek....ale toto?
popopopo píše:Poradíte mi prosím, jak obšít ten otvor u placky tohoto typu? Udělat základní řady peyotem a pak korálky zvětšovat? Díky
Iťulec píše:zkoušel už někdo obšít kabošon korálkami preciosa?
Iťulec píše:díky mám doma víc preciosi než toho, tak to jsem ráda že to můžu i takhle zpotřebovat
Zpět na Obšívání kamenů, korálková výšivka, sutašky
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků