První kniha, která mi otevřela bránu do korálkového světa jsou Květiny a stromečky z korálků od Kláry Žejdlové. Objevila jsem ji asi před 3 roky v knihkupectví a zakoupila. Teď sice leží na polici a jen se na ní práší (tedy na knihu a nikoliv na paní Žejdlovou
), ale stále k ní mám vřelý vztah pro to, co mi zpřístupnila.
Pak jsem začala brousit po korálkovém internetu a s úžasem zjistila, co všechno se dá z korálků vytvářet. Základy šití jsem se naučila z knihy Radky Flekové Šité šperky z korálků a ze stránek Gianelle (díky Gi!!!
). Šití jsem propadla a už mě nepustilo. I když v mém případě lze asi použít i jiné slovo než šití – napadá mi například motání a šmodrchání
Pak jsem zakoupila knížku Sary Withersové Šperky z drátu a korálků, kde jsem se naučila pracovat s očky a podobné základy, ale drát mě příliš pevně nechytil. Nicméně tyto základy se hodí vždycky.
No a časopisy – když jsem zjistila, že vychází češtině časopis o korálkování, byla jsem nadšená a hned si ho předplatila. Po docela krátké době však nadšení poněkud opadlo
a pozvolna se vytrácí úplně. Ne, že bych chtěla KORALKI pomlouvat, ale tak nějak nenaplnily mé očekávání. Navíc mám pocit, že jsem je už tak nějak trochu přerostla
(tu poslední část věty si ale představte vyslovenou jen velice tichým hlasem).
Ke koupi Bead and Button jsem zatím nesebrala odvahu. K mojí angličtině typu „massa Bob“ a cenám, za jaké se zde časopis prodává, bych jí potřebovala opravdu hodně. Ale na Oktě jsem viděla nějaký ruský časopis (Modnyj, myslím) a tak to bych možná zkusila. Taky je možné, že mi právě teď nakukuje přes rameno nějaký okololetící Ježíšek a třeba…