*** Petaloudítsa *** a *** Kalokaíri ***

Dodržujte prosím Pravidla fóra a následující pokyny:
Sem patří výhradně obrázky vašich vlastních prací daného typu či vytvořených danou technikou. Nepatří sem obecná diskuze o technikách!

*** Petaloudítsa *** a *** Kalokaíri ***

Příspěvekod mnaaauu » čtv 02. kvě 2013 21:07:50

DLouhý příběh SW rivolky.... :D prošla nekolika obšitími a všechny skončily pod nůžkama :) až včera přišel nápad, to prostě nejak hodit do výšivky.... :/ tila koralky se při začistení sice nejak vlní :D ale já je dám do roviny...Růžové koralky si taky koukám delají co chtějí, takže to asi projde ješte pár upravami, ale i tak jsem vcelku spokojená :)
Obrázek

No a dnes jsem ješte dělala na přání " něco žlutého" :D :D :D tak jsem si taky zkusila pohrát se spajky a obšívala jsem si žlutou rivolku ;-)
Obrázek
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Úroveň: už trochu více pokročilá :-)

Re: *** Petaloudítsa *** a *** Kalokaíri ***

Příspěvekod TRZ04 » čtv 02. kvě 2013 21:32:56

Téda, výšivka parádní a pracná! Škoda, že tam ty neposedy hranatý dělají neplechu.
U té žluté "věci" mi je trochu líto, že ta žlutá rivolka v tom hodně zaniká. Jinak je to taky parádní.
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod mnaaauu » čtv 02. kvě 2013 22:10:57

TRZ04 píše:Téda, výšivka parádní a pracná! Škoda, že tam ty neposedy hranatý dělají neplechu.
U té žluté "věci" mi je trochu líto, že ta žlutá rivolka v tom hodně zaniká. Jinak je to taky parádní.

Já je usměrním, ty neposedy :D .... no mě taky vadí že je to celé žluté...... měla jsem návrh dát k tomu hnědou nebo černou.... :/ ale neprošlo to...
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod TRZ04 » čtv 02. kvě 2013 22:28:13

mnaaauu píše:
TRZ04 píše:Téda, výšivka parádní a pracná! Škoda, že tam ty neposedy hranatý dělají neplechu.

Já je usměrním, ty neposedy :D .... no mě taky vadí že je to celé žluté...... měla jsem návrh dát k tomu hnědou nebo černou.... :/ ale neprošlo to...

No jo, se zákaznicema někdy není řeč...znám to. :-? Ale budou to nosit ony, že...tak co bysme si s tím my měly dělat starosti.
Jo a kde jsou překlady...Zase to poslední dobou podceňuješ :D Jsem pozadu ve slovníčku.
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod mnaaauu » čtv 02. kvě 2013 22:43:45

TRZ04 píše:
mnaaauu píše:

Já je usměrním, ty neposedy .... no mě taky vadí že je to celé žluté...... měla jsem návrh dát k tomu hnědou nebo černou.... ale neprošlo to...

No jo, se zákaznicema někdy není řeč...znám to. Ale budou to nosit ony, že...tak co bysme si s tím my měly dělat starosti.
Jo a kde jsou překlady...Zase to poslední dobou podceňuješ Jsem pozadu ve slovníčku.

Petaloudítsa je motýlek a Kalokaíri je Léto :) :D :D :D
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod TRZ04 » pát 03. kvě 2013 8:23:53

Děkuji ;) Mě ten motýlek přijde jako maškarní maska. Dokonce tam vidím oči, nos a zuby :D A podšíváš to kůží, jak se to má? Já ne. Zprvu jsem ji nemohla sehnat a pak jsem zjistila, že mě je to na krku příjemnější bez kůže.
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod maryf » pát 03. kvě 2013 9:36:12

plný súhlas, ale je to krása :)
ži a nechaj žiť
maryf

Úroveň: zacatecnik rada sa ucim

Příspěvekod mnaaauu » pát 03. kvě 2013 10:06:12

TRZ04 píše:Děkuji ;) Mě ten motýlek přijde jako maškarní maska. Dokonce tam vidím oči, nos a zuby :D A podšíváš to kůží, jak se to má? Já ne. Zprvu jsem ji nemohla sehnat a pak jsem zjistila, že mě je to na krku příjemnější bez kůže.

podšívám to koženkou... takovou semišovou, kterou jsem sehnala v čalounictví. zpevní se to tím a pokud potřebuju jeste to vyplním nečím pevným aby to drželo tvar. třeba plastovou takovou tou deskou na modelování modelínou jak jsme používali ve škole ;-) a čím to zespodu podšíváš? :O aby nebyly videt ty nitě ? Filcem?
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod Vekimo » pát 03. kvě 2013 10:17:13

:shock: tyyyyjo já se půjdu asi zahrabat! Tohle je masakr a ta žlutá alias léto je prostě úžasná sice je to celé žluté ale naprosto dokonalé! Já bych tam ani jinou dávat nemusela... :D

Chudáčci skřítci nepřetěžuješ je? :evil:
Vekimo

Úroveň: korálkové novorozeně...

Příspěvekod mnaaauu » pát 03. kvě 2013 10:35:12

Vekimo píše::shock: tyyyyjo já se půjdu asi zahrabat! Tohle je masakr a ta žlutá alias léto je prostě úžasná sice je to celé žluté ale naprosto dokonalé! Já bych tam ani jinou dávat nemusela... :D

Chudáčci skřítci nepřetěžuješ je? :evil:

:D :D :D no jsou takoví pohublí a vypadají nevyspale :D ale ted budou mít víkend volno, tak se dají dohromady )))))))))))))))))))) Toho žlutého jsem se bala.... nějak se spajkama moc nepracuju... ale sedla jsem a šila a šila jak me napadlo a kupodivu jsem spokojená ;-) spajky drží na místě a je to pevné a asi udelám neco spajkového dalšího :D
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod Vekimo » pát 03. kvě 2013 10:51:36

Já se spajkama neumím vůbec pracovat ani nějak moc nevím co bych s nima dělala...ikdyž ono se to třeba časem poddá až se dostanu do levelu všichni co to dělají 2 až 3 roky *rofl1*

ted jsem se pustila do prvního donutu a vůbec nevím co z toho vyleze docela se bojím je rozpracovaný a dneska bych ho měla dopracovat *rofl1*
Vekimo

Úroveň: korálkové novorozeně...

Příspěvekod TRZ04 » pát 03. kvě 2013 11:16:21

mnaaauu píše:
TRZ04 píše:Děkuji ;) Mě ten motýlek přijde jako maškarní maska. Dokonce tam vidím oči, nos a zuby :D A podšíváš to kůží, jak se to má? Já ne. Zprvu jsem ji nemohla sehnat a pak jsem zjistila, že mě je to na krku příjemnější bez kůže.

podšívám to koženkou... takovou semišovou, kterou jsem sehnala v čalounictví. zpevní se to tím a pokud potřebuju jeste to vyplním nečím pevným aby to drželo tvar. třeba plastovou takovou tou deskou na modelování modelínou jak jsme používali ve škole ;-) a čím to zespodu podšíváš? :O aby nebyly videt ty nitě ? Filcem?

No, na jedné vrstvě filcu šiju. Pak to podlepím ještě jednou vrtsvou filcu a ukončím tou obšívkou kolem. Jak je to lepené, tak se to taky zpevní. Na jedné vyšívané prvotině mám tu kůži a není mi to příjemné na nošení. A to jsem ji dala tou rubovou (jemnější, chlupatou) vrtsvou ven, jak tu někdo radil.
Já to vezmu na sebe sem tam a jinak jsem tyhle výšivky ještě nezkoušela prodat. Tak snad to vydrží i s filcem. Zatím právě nemám moc zkušeností s tou obnošeností a výdrží :D
Jinak z čalounictví mám taky nějaké koženky. A likvidovala jsem svoje staré kozačky - kožené, tak jsem to celý rozkuchala. Tak kůže mám relativné dost, ale ve finále ji tam nedávám.
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod mnaaauu » pát 03. kvě 2013 11:31:21

No, na jedné vrstvě filcu šiju. Pak to podlepím ještě jednou vrtsvou filcu a ukončím tou obšívkou kolem. Jak je to lepené, tak se to taky zpevní. Na jedné vyšívané prvotině mám tu kůži a není mi to příjemné na nošení. A to jsem ji dala tou rubovou (jemnější, chlupatou) vrtsvou ven, jak tu někdo radil.
Já to vezmu na sebe sem tam a jinak jsem tyhle výšivky ještě nezkoušela prodat. Tak snad to vydrží i s filcem. Zatím právě nemám moc zkušeností s tou obnošeností a výdrží :D
Jinak z čalounictví mám taky nějaké koženky. A likvidovala jsem svoje staré kozačky - kožené, tak jsem to celý rozkuchala. Tak kůže mám relativné dost, ale ve finále ji tam nedávám.

Mě by zase asi vadil filc na krku :D takhle koženka mi vubec nevadí, je pevná, netřepí se to a ty koralky kterými to začistím tak v te kožence skvele drží. a nošením se to nešoupe a nic se s tím neděje... takže jsem spokojená ))) Taky to i přilepím, protože tím že zalepí i ty uzlíkya nitky a je to lepší :) a pak to kolem dokola obšiju :) no uvidíš co ten filc bude dělat.. s tím zkusenosti nemám :)
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod Morag » pát 03. kvě 2013 12:39:56

Ta agresivně žlutá věc náhodou má něco do sebe - čím víc si ji prohlížím, tím víc se mi zamlouvá :-D
Morag

Příspěvekod Bouřka » pát 03. kvě 2013 21:55:59

Výšivka parádní, ale z té žluté mě nějak bolí oči.
Bouřka

Příspěvekod lucka.H » ned 05. kvě 2013 8:31:51

obsita rivolka se spajkama je bozi. ja se pokousela o neco podobneho.viz foto. mam sto chuti zkusit to znovu, nebo presneji receno okopirovat od tebe. :D ale vypada to strasne slozite. https://m.facebook.com/photo.php?fbid=5 ... 1&refid=18
lucka.H

Příspěvekod mnaaauu » ned 05. kvě 2013 12:23:39

no rada bych ti poradila jak na to, ale navod na to nemam. ja sila jak me napadlo. zpevnovala jsem to jak zeshora, tak zespoda a zdobila jak mi prisly koralky pod ruku :D a sama uz nevim jak :D
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod evitschka » pon 06. kvě 2013 19:46:48

Detail toho fialového jsi nám sem dala proto, abysme viděly, že se ti občas i něco nepodaří? Šperk jako celek je krásný, ale ty fialkové čtverečky tam vážně nejsou pěkně přišité.
Don't say no, just say now.
http://czechbeadwork.blogspot.com/
evitschka
Borkyně měsíce |

Úroveň: Mírně pokročilá, ale pořád s něčím začínám...

Příspěvekod mnaaauu » pon 06. kvě 2013 22:57:56

evitschka píše:Detail toho fialového jsi nám sem dala proto, abysme viděly, že se ti občas i něco nepodaří? Šperk jako celek je krásný, ale ty fialkové čtverečky tam vážně nejsou pěkně přišité.

Ony se ty tily takhle blbě pokroutily, až když jsem to doobšila při začisťování.... Už nikdy je nedám na kraje... a ted už se mi nechce to zakončení párat, vypárat tily a znova to zapošívat :D ne ne ne... To by bylo o moje nervy... TAkže jsem to sem dala protože je to finální konečný výsledek a předělávat to nebudu :) já ho unosím... Taky s tím nejsem spokojená a štve mě to ... Ale znám se a vím, že to už nebudu opravovat, byt je to třeba škoda...
diana.k.h
mnaaauu
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod Aishule » úte 07. kvě 2013 6:32:28

ten žlutej je naprosto famozní *thup*
Aishule
Stálý člen fóra

Úroveň: lehoulince pokročilý začátečník

Zpět na Náhrdelníky