(ale jsem trochu překvapená, že se takovýto článek vyskytl zrovna na módním pekle, kde se přece veškeré "tvoření" považuje za smrtelný hřích ...

setapouch píše:Tam by mě hned mezi dveřma chytly vážné zdravotní komplikace a ven by mě asi nesli na nosítkách
janapo píše:to sice možná joale zasypanou korálema
![]()
,páč by ses určitě instinktivně chytala těch nejlepších šňůr
že?
Já bych si před návštěvou takovéhle korálkárny musela zdvojnásobit dávky léků
popopopo píše:janapo píše:to sice možná joale zasypanou korálema
![]()
,páč by ses určitě instinktivně chytala těch nejlepších šňůr
že?
Já bych si před návštěvou takovéhle korálkárny musela zdvojnásobit dávky léků
A hlavně zdvojnásobit stav konta
gianelle píše:No a úplně nejvíc dokáže na***, když i čeští výrobci dlabou na domácí trh. Jenom kolik druhů korálí se u nás vyrábí ... a kolik z nich se na náš trh vůbec nedostane (a nebo se k nám dostanou až několik měsíců poté, co si s něma američanky vesele šijou ... a nebo jsou tak drahé, že našince nakonec radši přejde chuť ... ). Z ekonomického hlediska je to sice celkem pochopitelné, ale na druhou stranu je šíleně absurdní, že si musíme české korálky za těžké prachy objednávat od Amíků
Morag píše:Co se týče tradice, tak indiáni korálkovali dávno před Kolumbem. Sekali a vrtali drobné korálky z bílofialových mušlí a dalších kostí.
Ale co se týče rozdílné kvality...ano s tím se setkávám věčně třeba v oboru látek. Co překrásných brokátů, hedvábí, taftů, hedvábných saténů, damašků a krajek...se u nás vyrobí a všechno jde na vývoz! U nás seženete leda šunt z dovozu![]()
Totéž vánoční baňky. V Irise Vsetín vyrábí stále nádherné skleněné ručně malované, foukané, prolamované, pokovované a jiné baňky, ale koupit si je můžete buď na bráně u vrátnice (když budete hodní, tak vás vrátný vezme do jejich vzorkovního muzea a tam by člověk brečel nad tou krásou) a nebo za pětinásobnou cenu ve Vídni. U nás v obchodech seženete jen šunt a odlitky - obojí z dovozu.
Nedalo mi to a zjišťovala jsem na obchodním oddělení....věc se má takto - maloodběratelé nevědí nebo je přijde laciněji kupovat z velkokrámů....a velkokrámy drží monopol zahraničních firem....toť vše. Takže v Hedvě vyrábějí kovový brokát pro anglickou královskou rodinu a taft pro monackou knížecí....a my máme co? xxxxxx s přehazovačkou
Likra píše:no přece ušít z korálků ! - a kruh se uzavírá
popopopo píše:Myslím, že mi vypadly oči z důlků, tam chci jet a rochnit se![]()
http://www.modnipeklo.cz/clanky/fotorep ... new-yorku/
haany píše:Likra, obrazok je klikatelny - http://www.flickr.com/photos/sandysbead ... hotostream
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků